Web Analytics Made Easy - Statcounter

اصلاح نرخ خرید تضمینی گندم ، مطالبه‌ی کشاورزان و فعالان حوزه محصولات استراتژیک بود‌ که بارها‌ مورد بحث و بررسی قرار گرفت و در نهایت امر نیز بی ثمر‌باقی‌ ماند. پس از برگزاری نشست‌های متعدد در این باره سرانجام در مورخ ۵ فروردین ماه ۱۴۰۰ مقرر شد تا پس از پایان  تعطیلات نوروزی، جلسه شورای قیمت‌گذاری محصولات استراتژیک مسئولان برای اصلاح نرخ خرید  گندم برگزار گردد تا شاید این بار دولت متقاعد و با اصلاح نرخ آن موافقت کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

در مهرماه سال گذشته، دولت نرخ ۴۰۰۰ تومانی را برای خرید تضمینی گندم مصوب کرد اما با توجه به نرخ تورم ، افزایش قیمت‌ها و بالا رفتن هزینه‌های تولید، فعالان این حوزه این نرخ را نیازمند  اصلاح و نادرست تلقی‌ می‌کردند. اعلام نرخ خرید تضمینی گندم توسط دولت دررحالی رخ داد که وزیر جهاد کشاورزی نیز خود بر لزوم اصلاح قیمت گندم بر اساس هزینه‌های تولید تاکید داشت اما‌ نتوانست آن را اصلاح کند.

مهم‌ترین نقد آگاهان این حوزه بر اصلاح نرخ خرید تضمینی این بود که در حال‌حاضر قیمت هر کیلوگرم جو که همیشه ارزان تر از گندم است،  ۵۵۰۰ تومان و گندم نیز بیشتر از ۵۰۰۰ خرید و فروش می شود. بنابراین نادرست است که نرخ خرید تضمینی گندم در سال ۱۴۰۰، ۴۰۰۰ تومان باشد. از طرفی دیگر قیمت هر کیلوگرم گندم در کشورهای همسایه، ۹۰۰۰ تومان است.

*نرخ پایین خرید گندم چه تبعاتی دارد؟

کارشناسان و مسئولان حوزه کشاورزی بر این باورند که خرید تضمینی به قیمت ۴۰۰۰ تومان باعث قاچاق و خروج غیر قانونی گندم از مرز ها می‌شود؛ اگر این قیمت اصلاح نشود و نزدیک به قیمت واقعی نباشد، دولت حتی شاید نتواند ۴۰ تا ۵۰ درصد گندم مورد نیاز خود برای خبازی ها را خریداری کنند.

آن‌ها می‌گویند؛ سال گذشته نیز درحالی ۸ میلیون و ۲۰۰ هزار تن گندم توسط دولت خریداری شد که حدود ۱۴ میلیون تن  تولید شده بود و مابقی تولید توسط دلال ها و دامداری ها خریداری شد و بخشی از آن نیز به خارج کشور  قاچاق شد؛ همچنین بخشی از این گندم نیز در انبار و سیلو ها نگه داشته شده است. به همین خاطر است که پیشنهاد اصلاح قیمت مطرح و قیمت پیشنهادی بر ۶ هزار‌تومان است.

*شورای قیمت‌گذاری، قیمت نهایی خرید گندم را تعیین می‌کند

دراین راستا محمد باقر قالیباف ، رییس‌ مجلس شورای اسلامی نیز مورخ ۱۷ فروردین ماه ۱۴۰۰ دردر جریان بررسی گزارش کمیسیون کشاورزی در مورد تامین نهاده‌های دامی عنوان کرد: «قیمت گذاری محصولات کشاورزی از مباحث اصلی است، مجلس اصرار دارد که قیمت خرید تضمینی محصولات کشاورزی توسط شورای قیمت گذاری تعیین شود.»

سرانجام مقرر شد تا در‌تاریخ ۲۳ فروردین ۱۴۰۰ شورای قیمت گذاری محصولات استراتژیک قیمت را‌ بررسی و پیشنهاد نهایی را ارائه دهد.

با برگزاری این جلسه اما قیمت نهایی مصوب نشد و به روز چهارشنبه، ۲۵ فروردین ماه موکول شد. عطااله هاشمی رئیس بنیاد ملی گندمکاران درباره آخرین جزئیات نرخ خرید تضمینی گندم اظهار کرد: «گرچه در جلسه امروز شورای قیمت گذاری محصولات کشاورزی، وزارتخانه‌های امور اقتصاد و دارایی، وزارت جهاد و نمایندگان بخش خصوصی بر اصلاح قیمت تاکید داشتند، اما نرخ نهایی گندم تصویب نشد. روز چهارشنبه قرار است جلسه‌ای با حضور وزیر جهاد کشاورزی، بنیاد ملی گندمکاران به نمایندگی از بخش خصوصی، رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه تشکیل شود و در نهایت رقم نهایی تصویب شود.»

این وقفه در حالی‌ست که کشاورزان چشم انتظار اعلام قیمت نهایی هستند. از این رو «پارس‌نیوز» به گفت‌وگو با‌ محمد شفیع ملک زاده، رییس نظام صنفی کشاورزی‌ پرداخت تا علت وقفه را‌ جویا و پیشنهاد نهایی نرخ خرید تضمینی گندم را‌بررسی کند.

*نرخ خرید هرکیلو گندم، اصلاح می‌شود/ موافقت تشکل‌ها برای بررسی مجدد

وی در تشریح این موضوع عنوان کرد: «طی نشست شورای قیمت گذاری‌، درخواست ۶ نفر از اعضای تشکل‌ها و شورا‌ها بررسی شد. این درخواست با توجه به اعتراضات متعدد کشاورزان مبنی بر پایین بودن نرخ خرید تضمینی گندم مطرح شد. دلیل طرح این موضوع هم تبعات بد پایین بودن نرخ خرید تضمینی گندم بود لذا مقرر شد تا در طول این نشست، اعتراضات مورد بحث و بررسی قرار گیرد تا قیمت نهایی با اصلاح اعلام شود.»

او افزود: «نشست شورای قیمت‌گذاری‌ محصولات استراتژیک مسئولان برای اصلاح نرخ خرید گندم با غیبت رییس سازمان برنامه و بودجه و همچنین وزیر اقتصاد برگزار شد‌. البته نمایندگان رییس سازمان برنامه و بودجه و وزیر اقتصاد در این نشست حضور به عمل رساندند اما به دلیل آنکه عضو رسمی شورا نیستند حق رأی نداشته  و نرخ نهایی مصوب نگشت‌. گفتنی‌ست که اظهار نظرات لازم صورت و تبعات پایین بود نرخ خرید گندم نیز مطرح شد.»

ملک‌زاده تصریح کرد: «طی این نشست به مسئولان اعلام کردیم که در صورت عدم اصلاح قیمت، نه تنها سال آینده از کشت این محصول استقبال نمی‌شود و تولید آسیب می بیند بلکه در سال زراعی جاری نیز دولت نمی‌تواند نیاز کشور را از محل تولید داخل تأمین کند و گندم‌ها به عنوان خوراک دام مصرف می‌شوند؛ ضمن اینکه بخشی از محصول نیز به خارج از کشور قاچاق خواهد شد.»

رییس نظام صنفی و محصولات کشاورزی کشور می‌گوید: «حقیقت آن است که قیمت خرید ۴۰۰۰ تومانی کفاف هزینه‌های تولید را نمی‌دهد  و مسبب بروز مشکلات متعددی می‌‌شود. بنابراین اصلاح این نرخ، مطالبه‌ای جدی بود.»

او در پایان این گفت‌وگو یادآور شد: «بیان نظرات و تبعات با غیبت رییس سازمان برنامه و بودجه و وزیر اقتصاد در نهایت‌موجب اصلاح نرخ خرید گندم شد.‌ اعضای شورا متقاعد شدند که قیمت خرید تضمینی گندم باید اصلاح شود و با توجه به اینکه نظرات مختلفی در خصوص قیمت تمام شده تولید وجود داشت، مقرر شد معاون برنامه ریزی وزارت جهاد کشاورزی زمان جدیدی را برای برگزاری جلسه‌ای تعیین و به ما اعلام کند.  در جلسه آتی تشکل‌های کشاورزی به همراه بخش دولتی، آنالیزهای خود را ارائه و با بررسی دقیق و جمع بندی این آنالیزها، قیمت تمام شده تولید گندم را مشخص خواهند کرد.»

 

 

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: اصلاح نرخ خرید تضمینی گندم نرخ تورم محمد باقر قالیباف سازمان برنامه و بودجه گندمکاران اصلاح نرخ خرید تضمینی گندم قیمت نهایی خرید گندم نرخ تضمینی گندم سازمان برنامه و بودجه نرخ خرید تضمینی گندم قیمت گذاری محصولات محصولات استراتژیک شورای قیمت گذاری محصولات کشاورزی اصلاح نرخ خرید اصلاح قیمت ۴۰۰۰ تومان قیمت نهایی خرید گندم مقرر شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۷۸۸۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سپهرزاد: کسب سهمیه ارزنده و انتظار مدال از دوومیدانی کاران در المپیک نامتناسب است

هادی سپهرزاد در گفت‌وگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری علم و فناوری آنا، در مورد شرایط ملی‌پوشان دوومیدانی برای کسب سهمیه المپیک ۲۰۲۴ پاریس اظهار کرد: در تورنمنت‌های انتخابی رکورد‌ها با ارزش‌تر از مدال‌ها هستند. کسب قهرمانی یا مدال‌آوری زیباست ولی اگر رکورد‌هایی ثبت شود که امتیاز آن به کسب سهمیه کمک کند، اهمیت بیشتری دارد. ملی‌پوشانی که شانس کسب سهمیه دارند در حال تلاش هستند تا بتوانند به این مهم دست یابند. حضور در مسابقاتی که معتبر هستند نمایندگان دوومیدانی ایران را به کسب سهمیه نزدیک‌تر می‌کند. بچه‌های ما با دست خالی در حال تلاش هستند و چهار نماینده ما موقعیت خوبی را به سبب حضور در بازی‌های آسیایی هانگژو و مسابقات داخل سالن آسیا به دست آورده‌اند.

حضور در پنج تورنمنت معتیر منجر به سهمیه المپیک می‌شود

مدیر سابق تیم‌های ملی دوومیدانی ادامه داد: فرزانه فصیحی، حسن تفتیان، حمیده اسماعیل‌نژاد و مهدی صابری در موقعیت خوبی هستند. مهدی پیرجهان و حسین رسولی در مسابقات داخل سالن امکان حضور را نداشتند، چون در فضای باز می‌توانند رشته خود را برگزار کنند. کارسخت‌تری پیش روی آنهاست و باید در دو ماه باقیمانده تا اتمام مسابقات انتخابی بتوانند سهمیه بگیرند. در برخی ماده‌های دوومیدانی مثل پرتاب وزنه و پرتاب دیسک مرحله نیمه‌نهایی نداریم و فقط مرحله فینال است، حضور در مرحله نیمه‌نهایی هم امتیاز قابل توجهی به همراه دارد. کسب سهمیه المپیک با حضور در پنج تورنمنت معتبر میسر می‌شود. حسین رسولی سال گذشته قهرمان بازی‌های آسیایی شد و در مسابقه دیگری به خاطر کم‌تجربگی ششم شد، سه مسابقه کشوری شرکت کرد که امتیاز بالایی به همراه نداشته، برای همین با چالش امتیازی برای کسب سهمیه مواجه شده است.  

باز هم سهمیه المپیک می‌گیریم

وی ادامه داد: مهدی صابری شرایط متفاوتی دارد. سال گذشته در مسابقات خوبی شرکت کرده و رنکینگ خوبی دارد. عملکرد مهدی پیرجهان در سال گذشته از لحاظ رکورد بد نبود ولی از نظر نتیجه‌گیری شرایط خوبی نداشت. در مسابقاتی که در سطح کشوری و بین‌المللی دارد می‌تواند به نتیجه مطلوب برسد و سهمیه بگیرد. شرایط حمیده اسماعیل‌نژاد بد نیست، او در مسابقات خوبی شرکت کرده و می‌تواند به سهمیه برسد. رسولی و پیرجهان تنها ملی‌پوشانی هستند که می‌توانند امتیاز رنکینگ خود را تغییر دهند. دیگر نمایندگان ما بعید می‌دانم به صورت محسوسی بتوانند رنکینگ خود را از لحاظ امتیازی تغییر دهند ولی از نظر جایگاهی بستگی به رقبایی دارد که با آنها مسابقه می‌دهند. به نظرم بعد از فصیحی، تفتیان و اسماعیل‌نژاد هم سهمیه می‌گیرند و در ادامه صابری و پیرجهان می‌توانند به سهمیه برسند و رسولی هم باید تلاش مضاعفی کند، چون شرایط سخت‌تری نسبت به دیگر نمایندگان کشورمان دارد. باید در مسابقات امتیازی شرکت کند و پرتاب‌های درخشانی داشته باشد و حتی می‌تواند با صعود به المپیک یک پای فینال باشد.

سپهرزاد درباره اینکه انتظار کسب مدال المپیک از فرزانه فصیحی و دیگر ملی‌پوشان انتظار زیادی نیست، گفت: با توجه به صحبت‌هایی که در فضای مجازی می‌شود، این انتظار زیادی است که فصیحی یا دیگر نمایندگان کشورمان موفق به کسب سهمیه شوند. اینکه سهمیه المپیک کسب شده ارزش بزرگی دارد و حضور در المپیک کار ارزنده‌ای است ولی برای کسب مدال به نظرم انتظار بسیار زیادی و نامتناسبی است، چون کار بسیار سختی پیش روی نمایندگان کشورمان قرار دارد.  

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تکرار در تأخیر پرداخت مطالبات گندم‌کاران
  • گندم بالای ۱۲ درصد رطوبت خریداری نمی‌شود
  • پیش‌بینی رشد بالغ بر ۱۰ درصد خرید تضمینی گندم در خراسان رضوی
  • گلایه برخی گندم کاران کرمانی از تاخیر در پرداخت پول گندم
  • بیش از ۱.۳ میلیون تن گندم خریداری شد، اما ریالی پرداخت نشد
  • قیمت هر کیلوگرم کلزا ۳۵ هزار تومان / ۵۰ درصد مطالبات پرداخت شد
  • بیش از ۱.۳ میلیون تن گندم خریداری شد اما ریالی پرداخت نشد
  • راه اندازی ۳۵ مرکز خرید گندم و کلزا در لرستان
  • سپهرزاد: کسب سهمیه ارزنده و انتظار مدال از دوومیدانی کاران در المپیک نامتناسب است
  • موضوع اصلاح قیمت خرید گندم به درخواست کشاورزان پیگیری شد